Cementtegels brengen mijn tuin in exotische sferen

Die groene vingers kriebelden weer om te worden gebruikt! Als je het over gekleurde vingers hebt, dan zou ik de mijne het afgelopen weekend overigens eerder terracotta kleurig hebben genoemd, daar niet van. Punt is dat ik druk bezig ben geweest mijn tuin op te knappen – al ben ik dan niet eens direct met planten of bloemen bezig geweest.

 

In plaats daarvan heb ik ervoor gezorgd dat ik een prachtig terras voor mijzelf legde, iets wat er zeker ook bij hoort als je een mooie tuin voor jezelf wilt maken, wat erbij hoort als je een warme sfeer wilt creëren. En met de Portugese tegels die ik had uitgekozen om neer te leggen voelt het bijna niet eens meer of ik in Nederland ben – wonderbaarlijk, zeker in deze kou.

Exotische sfeer met deze tegels in de achtertuin

De tegels heb ik van de online winkel Designtegels.be – cementtegels kun je hier namelijk verreweg het beste verkrijgen. Overigens heeft deze winkel ook nog enkele vestigingen in Nederland en tevens in Duitsland. Hier in België is er geen fysieke vestiging maar kun je je bestellingen wel zeer goedkoop laten ‘overschepen’, echt een tip dus voor andere landgenoten die naar mooie cementtegels zoeken. Ikzelf vind de eenheid die je ermee creeert erg bijzonder, de structuur van dit soort tegels is gewoon echt mooi en het heeft toch een zekere geometrie ondanks de drukke maar zich herhalende patronen. Bovendien ben ik gek op alles wat Moors is, een voorliefde die ontstond toen ik door Spanje reisde. Al is het maar een subtiele verwijzing naar bijvoorbeeld het Alhambra, nu ik ook zo’n bijzonder patroon in mijn achtertuin heb gelegd maakt het mijn tuin toch gelijk een beetje exotisch. 

Tip: voor enkel zestig euro per pallet is het transport al geregeld! De firma Designtegels is een internationaal goed aangeschreven groothandel met de naar mijn mening scherpste prijzen voor een degelijke kwaliteit en originaliteit in keuze. Bij Designtegels.be zit je voor cementtegels dus zeker goed! 

 

 

 

Nog een toegift in de vorm van een video over het productieproces van de tegels, naar mijn idee heel interessant voor een indruk van de achtergronden.