De voordelen van een betonnen pool deck

Zwembad kopen

Stel je voor dat je naast je prachtige nieuwe ingegraven zwembad staat. Je staat op het dek en kijkt naar je voeten. Wat zit er onder? Is het beton lisse? Als je ervan droomt om een betonnen zwembadterras rond je zwembad te krijgen, kunnen we zeker niet zeggen dat dat een slechte keuze is. Hieronder bespreken onze partners van Betondecor de 3 pluspunten voor beton lisse pour terrasse exterieur

De pluspunten samengevat

  • Kostenefficiënt
  • Veel stijlopties
  • Kan duurdere materialen imiteren
  • Duurzaam 

Betonnen decks bieden vele stijl-opties

Laten we elk van deze punten één voor één doornemen. Je denkt misschien dat beton saai is, maar je bent niet gebonden aan het gewone beton dat je op oude trottoirs en opritten ziet. Om te beginnen heeft u de keuze tussen uw eigen structuur en uitstraling.

Zo wordt bezem-beton, bijvoorbeeld, gemaakt door een bezem over het oppervlak van vers beton te slepen. Het klinkt eenvoudig, maar dit geeft het een mooi ontwerp en textuur. Gestempeld beton maakt gebruik van kleurstoffen, lossingsmiddelen en stempels om verschillende ontwerpen in het natte beton te drukken. Het kan er uiteindelijk uitzien als steen of baksteen, afhankelijk van het patroon dat u kiest. Getextureerd beton drukt een textuur in het dek zonder kleur of kit om het wat extra karakter en grip te geven. 

Betonnen decks kunnen duurdere materialen imiteren

Het leuke van beton is dat je het op bijna alles kunt laten lijken. Wil je een houtlook, maar wil je de prijs niet betalen? Gestempeld beton kan u deze uitstraling geven tegen lagere kosten en zonder de moeite van rotting, overspuiten en al het andere onderhoud dat voor hout vereist is. Als u wilt dat uw beton eruit ziet als baksteen of een ander materiaal, is gestempeld beton de juiste keuze voor u.

Afgezien van hout en baksteen, kunnen gestempelde betonpatronen natuursteen, plavuizen, straatstenen en zelfs andere materialen imiteren.

 

Betonnen decks zijn duurzaam

Een laatste voordeel van het kiezen van beton is dat uw terras erg lang meegaat. Beton is een ongelooflijk duurzaam materiaal voor zwembaden en terrassen, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over de vervanging ervan. Het zal u minder onderhoudskosten gaan kosten dan andere deck,- en terras opties.

Bron: Betondecor.be.