Waar moet je op letten bij het aanbrengen van beton lisse

Beton lisse; een keuze die wellicht bij u zou kunnen passen en die vaak wordt aanbevolen wanneer uw ondervloer van zichzelf niet helemaal vlak is en u dit wel zou willen. Voordat u een nieuwe betonvloer zal leggen, moet u eerst een egalisatie van de vloer en bepaalde bewerkingsstappen doorlopen. Betondecor geeft u daarom in dit artikel enkele tips en tricks voor het aanbrengen van deze betonsoort.

Stel een diagnose van uw ondervloer

Voordat u met het werk begint, is het noodzakelijk om de toestand van uw huidige vloer te controleren. Zoals bij alle renovatiewerkzaamheden, is het noodzakelijk om te controleren of de grond gezond enig ander ongemak heeft dat de rest van het werk in gevaar zou kunnen brengen.

Oneffenheden

Als er gaten zijn, moeten deze worden opgevuld met een speciale mortel. Het oppervlak moet zo glad mogelijk zijn en het is nodig om alle lijmresten en resten die op het oppervlak achtergebleven zijn te verwijderen. Schuur indien nodig de bestaande vloer. Verwijder de tegels wanneer het om een ​​tegel gaat.

Aanbrengen van een primer-hechtlaag

Gebruik van dit product is alleen nodig als uw vloer als poreus of nat wordt gediagnosticeerd. Het aanbrengen van dit product gebeurt volgens de aanwijzingen op de instructies, met een kwast of met een verfrol. Deze bescherming, stroomopwaarts aangebracht, verhoogt de hechting van het beton lisse. 

De fases van een het aanbrengen van het beton lisse zijn als volgt:

  • Verwijderen van plinten en deuren.
  • De vloer schoonmaken met een product.
  • Opvullen van eventuele scheuren.
  • Bereid het beton lisse voor (volg strikt de instructies van de fabrikant).
  • Giet het product op een deel van de grond.
  • Verdeel het voorzichtig met een strijkmachine.
  • Laat minimaal 48 uur drogen.

Uiteindelijk zult u uw vloer moeten bedekken met een diktelaag van 5 tot 10 mm. Laat dit per laag steeds 48 uur drogen. Deze bewerking kan worden uitgevoerd op alle vloeren: cement, beton, tegelvloeren, kunststof tegels en genageld en gelijmd parket. Wilt u liever buiten een betonlaag aanleggen? Kijk dan naar beton lisse pour terrasse exterieur