Zware ladingen te vervoeren? Dan zijn palletten echt onmisbaar

palletten van logistiekdirect.be

Wanneer je als producent met enige regelmaat een zware lading te vervoeren hebt, dan kan het bijna niet anders dan dat je hier palletten van logistiekdirect.be voor gebruikt. Deze palletten, die dikwijls van hout of kunststof zijn vervaardigd, vormen namelijk pakweg de enige draagoptie die enerzijds weinig ruimte in beslag neemt en die aan de andere kant een groot draagvermogen bieden. Hoe groot dit draagvermogen precies is verschilt per type pallet. Ook de manier waarop je een pallet laadt kan bijdragen aan een hoger of juist een lager draagvermogen. Goed om te weten is nochtans dat de Europallet – met afstand de meest gebruikte pallet in Europa – een standaard draagvermogen heeft van 1500 kilo. Waarom de Europallet overigens de meest benutte pallet is op dit continent valt hieronder te lezen.

palletten van logistiekdirect.be

De Europallet: om tal van redenen de meest gebruikte pallet

Om deze redenen maakt de zakelijke markt met veel graagte gebruik van Europalletten:
Europalletten hebben altijd dezelfde afmetingen, namelijk 80 bij 120 centimeter. Deze standaardmaat zorgt voor veel zekerheid, zelfs dusdanig dat stellages en vrachtwagens erop worden ingericht.
Een Europallet is qua kwaliteit gegarandeerd goed. Dit omdat deze palletten alleen geproduceerd en geleverd mogen worden door gecertificeerde bedrijven.
Ondernemers ruilen Europalletten dikwijls met elkaar uit. Waar bijvoorbeeld bij een transport twintig met lading gevulde palletten worden geleverd, worden er twintig lege weer mee teruggegeven. Dit schept een gevoel van vertrouwen tussen ondernemingen onderling.