Hier moet je op letten bij het inrichten van een balkon

Veel mensen willen graag een eigen tuin met een zitplek om tot heerlijk rust te komen. Er zijn in Nederland echter genoeg mensen die niet over een tuin beschikken. Ondanks dat je niet over een eigen tuin beschikt, betekent dit niet dat je er geen fijne en gezellige plek van kunt maken. In dit artikel leg ik uit waar je op moet letten bij het inrichten van een balkon.

Tuinmeubelen

Als eerst is het belangrijk om na te denken over de tuinmeubelen die je op het balkon wil plaatsen. Aangezien tuinmeubelen vaak veel ruimte in beslag nemen, kiezen de meeste mensen alleen voor een loungeset. Hierdoor creëer je een fijne zitplek, waardoor je lekker buiten kunt zitten zonder dat je een eigen tuin hebt. Daarnaast is het ook aan te raden om gebruik te maken van balkonbeglazing. Dit is een op maat gemaakte glazen schuifwand dat ervoor zorgt dat je geen last meer krijgt van de wind.

Accessoires 

Wanneer je over een balkon beschikt heb je natuurlijk niet de ruimte om allerlei verschillende plantenbakken of andere accessoires neer te zetten. Bij het inrichten van een balkon wordt er vaak de hoogte in gewerkt. Bijvoorbeeld met bepaalde bloemen die voornamelijk in de hoogte groeien of simpelweg met hangplanten. Daarnaast kun je een balkon sfeer geven door gezellige lampen op te hangen en door gebruik te maken van kaarsen en theelichten.

Creëer schaduw 

Een balkon inrichting is niet compleet zonder een aantal praktische tuinproducten, zoals een parasol. Wanneer jouw balkon op het zuiden gericht staat, krijg je overdag te maken met de zon die op jouw balkon gericht staat. In dat geval is het fijn om ook in de schaduw te zitten. Ik raad daarom aan om een muur parasol aan te schaffen. Dit is een parasol dat aan de muur wordt geplaatst. Hierdoor gaat het niet ten koste van je schaarse ruimte die je tot je beschikking hebt.

Ben je op zoek naar een balkonbeglazing voor jouw balkon? Neem dan zeker een kijkje op www.metalura.be/