Kunstgras laten leggen: hoe gaat dat in z’n werk?

kunstgras laten leggen

Heb je eindelijk dat prachtige gras gevonden voor in de tuin, moet je het kunstgras laten leggen. Want wat blijkt? Dat kan je helemaal niet zelf. Veel mensen denken dat het niks meer is dan een rol gras uitrollen. Helaas komt er veel meer bij kijken. Met name in een grote tuin of op een groot dakterras moet je dus echt wel hulp van professionals inschakelen. Hoe zoiets dan gaat? Dat ontdek je hier.

kunstgras laten leggen

Het begint bij meten

De maten van de tuin en het oppervlak waar gras moet komen te liggen is heel belangrijk. Als het gras goed is aangelegd kan het tien jaar meegaan maar slecht geplaatst gras moet je soms na een aantal jaar al verwijderen. Dat is hartstikke zonde. Een specialist zal daarom eerst kijken naar de ruimte die je wil vullen en het soort gras dat je hebt gekozen.

De ondergrond

Daarna gaat een specialist goed kijken naar de ondergrond. Het maakt behoorlijk uit wat voor ondergrond het is in het leggen. Een dakterras heeft vaak bijvoorbeeld geen aarde of zand. Toch kun je ook daar kunstgras leggen. In de tuin ligt vaak wel weer zand en dit moet je dan ook goed voorbehandelen zodat het hecht aan het kunstgras. 

De juiste stroken

Heeft jouw tuin of dakterras een bijzondere vorm? Dan heb je niets aan die grote lappen vierkant gras. Dan is het goed om een leverancier te kiezen waar ze ook afwijkende vormen hebben of kunnen snijden voor je.